Senior strategisk upphandlare till Göteborg

Prospero är ett managementkonsultföretag med 25 erfarna konsulter i Göteborg och Stockholm. Företaget erbjuder konsulttjänster inom strategisk upphandling, mobilitet med fokus på kollektivtrafik, resiliens och digitalisering. Vi vill växa inom strategisk upphandling för offentliga kunder och söker ytterligare medarbetare för området. Upphandlingarna spänner över projektledning, verksamhetsutveckling, utredning, kravställning och strategiska råd till verksamhets- och företagsledning och rör främst kollektivtrafik, IT- och betalsystem, infrastruktur samt tjänster kopplade till dessa. Kunderna är till största delen kollektivtrafikhuvudmän och tekniska förvaltningar över hela landet.

Prospero är ett värderingsstyrt företag. Värderingar med fokus på omtanke, att skapa mervärden för kunderna, har byggt starka kundrelationer och skapat en stark långsiktig efterfrågan efter Prosperos tjänster. Uppdrag som berör frågor inom hållbara samhällen i kombination med balans i livet för Prosperos konsulter har skapat en mycket attraktiv arbetsplats som lockat stark kompetens till företaget.

Vi söker en senior upphandlingsledare med lång erfarenhet av offentlig upphandling enligt LOU/LUF. Som upphandlingsledare förväntas du kunna leda arbetet från ax till limpa, dvs arbetet kan innefatta:

  • Behovs- och verksamhetsanalyser
  • Framtagning av verksamhetskrav, tekniska krav eller krav på tjänst
  • Framtagning samt utveckling av affärsmodeller optimerade för verksamhetens behov
  • Framtagning av anpassade utvärderingsmodeller
  • Leda arbetet med framtagandet av förfrågningsunderlaget samt upphandlingen fram till avtalstecknandet
  • Implementation av tecknat avtal i verksamheten

Du är en analytisk person som kan leda samverkan i grupper med olika kompetenser samt kunna förankra uppdragsresultat inför en upphandling. Du kommer främst att arbeta med kunder i Göteborgsområdet men samverkar med Prosperos upphandlingskompetens i Stockholm för att utveckla Prosperos tjänster inom strategisk- samt innovationsupphandling för att möta framtidens behov. Du har en stark samarbetsförmåga och kommer att arbeta i team för att bidra till att skapa mervärde för både kund och medarbetare.

Vi är intresserade av att träffa dig som har en relevant akademisk examen inom ekonomi, teknik eller juridik samt minst 3 års erfarenhet av offentlig upphandling, verksamhetsutveckling och -ledning. Som person har du höga ambitioner och är en affärsinriktad, prestigelös relationsbyggare med stark kommunikativ förmåga.

Välkommen med din ansökan till info@prospero.se.

För frågor är du välkommen att kontakta Gösta Thorell 070-296 48 13.