Tre nya uppdrag för kommuner i södra Sverige inom stärkt beredskap

Prospero har erhållit ytterligare tre nya uppdrag att stödja kommuner i Skåne gällande stärkt beredskap av socialtjänst och kommunal sjukvård.

Socialstyrelsen har i uppdrag att betala ut statsbidrag till kommuner i syfte att ge förutsättningar för samtliga kommuner att analysera vilka behov som finns för att utveckla och stärka kommunernas planering och arbete med socialtjänstens och den kommunala hälso- och sjukvårdens civila försvar. Resultat blir en plan för åtgärder som sträcker sig till 2030 och sannolikt vidare.

Ansvarig för dessa tre uppdrag blir Fredrik Geijer arbetar redan idag med liknande process för kommuner i mellersta Sverige tillsammans med ett urval av rådgivare på Prospero. Fredrik är stationerad i södra Halland vilket ger en närhet till södra Sverige och kommande lokala behov inom beredskapsplanering. Fredrik har en lång erfarenhet av kommuner genom tidigare befattningar som kommundirektör i Trelleborg, Halmstad och Skara. Vidare är Fredriks kunskap inom beredskapsfrågor väl genomarbetad som yrkesofficer.

Prospero’s rådgivare som har en lång erfarenhet av beredskapsplanering kommer att avlasta och stödja berörd personal att genomföra planeringen under hösten 2023. Målet är självklart, staten ger nu medel till kommunerna för att höja den kommunala beredskapen både här och nu samt börja en långsiktig utveckling av det kommunala beredskapssystemet mot 2030.

Prospero har idag arbetat för en tredjedel av Sveriges 290 kommuner inom samhällssäkerhet.

Vill Ni veta mer kontakta:

Bild: enjoy_berlin pixbay.com

Timo Pohjanvuori