Nytt uppdrag: Utveckling av räddningstjänst

Prospero har erhållit ett nytt uppdrag med att stödja processen att utveckla en räddningstjänst samt förankra beslut kring fortsatt utveckling. Syftet med uppdraget är att tillföra kompetens och struktur som grund för att i samverkan mellan räddningstjänst och kommunledning identifiera en väg framåt för fortsatt utveckling. Uppdraget utförs på kort varsel under sommaren och tidig höst.

Prospero erbjuder ett team av rådgivare: Rainar All och Jan Wisén med lång erfarenhet av kommunal ledning och styrning, räddningstjänst och kommunalförbund. 

Svensk räddningstjänst är i en innovationsfas med ett stort intresse från politiken genom allmänt större intresse för samhällssäkerhet. Bättre och enklare möjligheter till samverkan är en av drivkrafterna. Vidare behövs en större kompetensuppbyggnad och specialisering för att möta morgondagens krav på en proaktiv räddningstjänst samt höjd beredskap. Räddningstjänstens omsätter årligen ca 4 miljarder kronor och omfattar ca 16 000 brandmän som är i tjänst 24/7/365 för oss medborgare.

Prospero har idag arbetat för ca 25 % av Sveriges 290 kommuner inom utveckling av räddningstjänst samt 33 % avseende generell samhällssäkerhet.

Vill Ni veta mer kontakta:

  • Rainar All rainar.all@prospero.se

  • Jan Wisén jan.wisen@prospero.se

  • VD: Timo Pohjanvuori timo@prospero.se

Bild: maxmann pixbay.com

Timo Pohjanvuori