Är du i utveckling eller avveckling – en reflektion kring livet o karriären

Mycket av livets goda finns i att vara en del av att göra sakernas tillstånd bättre. Man samlar kompetens och förmåga kring en uppgift där många ser behov och förbättringspotential. Det handlar inte om förvaltning utan något som behöver förändras eller läggas till och som därmed kommer i framkant. Sådana områden lockar till sig personer som har erfarenhet, utvecklande sinne och hög energi vilket ger alla inblandade parter utveckling. 

Vi påstår att när större och mer komplexa områden skall utvecklas — som till exempel samhällssäkerhet — är lång yrkeserfarenhet, befintliga nätverk, systemkännedom och ålder starkt meriterande egenskaper. Idag pågår en omställning i Sverige, Europa och hela världen mot en högre grad av samhällssäkerhet som inbegriper säkerhetspolitik och klimatomställning. Det handlar om återtagande av tidigare och utveckling av nya kommande system för att stärka samhället lokalt och nationellt samt i internationella samarbeten. Utmaningarna är många och gällande tid och ekonomi är det särskilt krävande och all sakkunnig erfaren kompetens behövs. En del av den spetskompetensen inom området är på väg att gå i pension och riskerar därmed att försvinna just när den som bäst behövs.  En viktig fråga för samhällssäkerhet är: Hur kan man behålla och tillhandahålla kompetens i systemet som riskerar att försvinna?

Vi på Prospero vill lägga fram en hypotes på lösningsförslag: Ålder och erfarenhet är alltid högt efterfrågat av de som söker stöd.  Att som senior rådgivare ingå i och komplettera en gruppering med annan ålder och erfarenhet som arbetar tillsammans för en kvalificerad leverans skapar trygghet, glädje och balans för livets bästa. Vidare har vi med ålder och erfarenhet höga krav på oss själva liksom våra kollegor gällande intellektuell spänst, arbetsmetoder och mervärden man är med och levererar. Detta är krävande men även lustfyllt vilket ger energi i alla aspekter av livet. Som du förstår så söker vi på Prospero Dig med ålder och erfarenhet som vill utvecklas och kan vara med och fortsätta att utveckla oss alla för att leverera högsta möjliga mervärden till våra beställare inom samhällssäkerhet.

  • Rainar All

  • Åke Jacobsson

  • Jan Wisen

  • Fredrik Geijer

  • Kjell Mo

  • Lars-Göran Uddholm

  • Timo Pohjanvuori

  • + alla nätverkande kollegor

Intresserad av att utvecklas och utveckla oss? Ta en kontakt med någon ovan som du kanske känner eller kontakta timo@prospero.se /0708-410208.

Timo Pohjanvuori